CULTURĂ, DIVERTISMENT, EVENIMENTE, SPORT

Deja consacratul concurs de enduro „Sebiș Enduro Challenge” a ajuns luna trecută la o nouă ediție plină de adrenalină, ediție care a adus din nou în oraș zgomotul motoarelor turate la maxim, arătând sebișenilor ce înseamnă acest frumos, dar și periculos sport. 

Organizat ca de fiecare dată de către Cătălin Mocuța, cu susținerea Administrației Ora-șului și a Consiliului Local Sebiș, concursul a adunat la start peste 100 de concurenți atât din țară cât și din străinătate, etapa de la Sebiș fiind înscrisă în programul fedrației de specialitate.

Competiția de enduro s-a desfășu-rat sâmbătă 28 aprilie, o zi în care motoarele și ATV-urile au putut fi văzute pe străzile orașului, viceprimarul Radu Demetrescu dorind astfel să realizeze o continuitate în programul cultural și sportiv al Sebișului, prin consolidarea evenimentelor devenite tradiție pe meleagurile noastre.

Ca atare, Cătălin Mocuța a găsit sprijin și în acest an la administrația locală a orașului, fapt ce a dus la posibilitatea or-ganizării unei noi ediții „Sebiș Enduro Challange”.

Cât privește atmosfera zilei în care motoarele turate la maxim și-au făcut simțită prezența în Sebiș, putem afirma că orașul parcă a prins viață, atât concurenții cât și spectatorii, bucurându-se de o zi senină, precum și de o competiție bine organizată și promovată.

Ca o concluzie, Sebișul a găzduit din nou o competiție sportivă de anvergură, competiție care deja face parte din salba de spectacole- evenimente devenite tradiție pentru orașul nostru.

Ziua de sâmbătă a început cu înscrierile concurenților pe tabloul competiției, înscrieri ce s-au des-fășurat la Casa de Cultură Sebiș, locație mai mult decât inspirată, ținând cont de faptul că orașul nostru are cea mai modernă Casă de Cultură din Județul Arad, edificiu ce dispune de toate facilitățile necesare desfășurării evenimentelor publice propuse.

Pe categorii distincte și clase de motoare, concurenții au pornit apoi din centrul orașului catre pensiunea „ONYX” , locul de unde s-a dat practic startul concursului de enduro.

Anul acesta, competiția a cuprins un traseu bine definit prin pădure, traseu care a însumat peste 100  km, mai bine zis trei ture prin pădure, fiecare tură având 60 km. Un traseu lung și anevoios, pe care fiecare concurent a trebuit să-l parcurgă pentru a nu fi descalificat și pentru a obține o poziție cât mai bună în clasamentul național de specialitate.

Totodată, clasele ATV au avut un circuit programat „la antene”, unde doritorii au putut admira motoarele încinse ale „cailor putere.”

Așadar, putem spune că această etapă de la Sebiș a fost una pe cât de spectaculoasă, pe atât de dificilă, dar toți concurenții s-au declarat mulțumiți de frumusețea traseului și a Sebișului în general, ceea ce este un lucru pozitiv pentru oraș, căci prin acest concurs Sebișul a fost promovat peste tot, pe toate canalele media. 

Despre toate acestea, organizatorul Cătălin Mocuța ne-a precizat:„ este un lucru îmbucurător că am avut și anul acesta sprijinul autorităților locale pentru a continua organizarea la Sebiș unei noi etape din campionatul național de enduro, deoarece sunt convins că spectacolul oferit prin acest concurs a fost unul deosebit, de care locuitorii Sebișului s-au putut bucura, iar pe lângă aceasta, competiția găzduită de oraș reprezintă un mod important de promovare  media a Sebișului”.

Comments are closed.

Close Search Window