ACTUALITATE, ADMINISTRATIV

După cum se poate vedea în oraș, avem deschise o serie de șantiere prin care dorim modernizarea Sebișului:
– se construiesc atelierele școală la liceu
– se amenajează alei pavate în parc
– clădirea muzeului este în renovare
– amenajăm un teren de sport pentru copii
– se lucrează la podul din zona ANL-urilor
– amenajăm parcarea de la Biserica Ortodoxă de pe Satu Nou
– pavăm aleile din cimitire
– s-au amenajat noi trotuare
– am avut ședințe succesive la Primărie pentru identificarea pașilor necesari introducerii magistralei de gaz
– s-au desfășurat ample acțiuni de des-zinsecție pentru țânțari
Toate acestea sunt lucrări necesare pentru Sebiș, lucrări pe care le-am inițiat ca și administrație locală.
Cu privire la problemele cu care ne confruntăm, datorită noilor reglementări apărute, există anumite disfuncționalități la serviciul de colectare gunoi menajer, deoarece acum suntem obligați să ducem gunoiul la groapa de gunoi autorizată de la Arad. Totodată, vă informez că la nivel de ADI Deșeuri Arad, s-a desemnat și câștigătorul licitației pentru a prelua serviciul de salubritate din zona județului care include și orașul nostru și care va gestiona complet acest serviciu public. De îndată ce voi cunoaște mai multe aspecte despre acest lucru care ne interesează în mod direct vă voi informa cu promptitudine.
Viceprimar Radu Demetrescu

Amenajarea parcului central al orașului este în plină desfășurare

După cum am precizat încă din numărul trecut al publicației locale, se lucrează de zor la amenajarea parcului central din oraș, unde s-a trecut la construirea de alei pavate. 

În această zonă verde a orașului se amenajează alei pietonale pavate, urmând a se monta băncuțe pentru recreere, iluminat ornamental, precum și noi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, este prevăzută o reamenajare peisagistică a perimetrului parcului, prin plantarea de flori, gazon și arbuști ornamentali.

Lucrările au evoluat mult de luna trecută, mare parte din aleile prevăzute a fi amenajate în acest parc fiind deja pavate.

Reabilitarea muzeului orașului progresează de la lună la lună

O altă lucrare importantă pentru evoluția Sebișului este cea de reabilitare totală a clădirii muzeului orașului, clădire de patrimoniu și care face parte din ansamblul urbanistic al centruli civic.

Lucrările de reabilitare a clădirii au început încă de anul trecut, când s-a schimbat acoperișului, la acest moment fiind în derulare lucrările de renovare a exteriorului clădirii muzeului.

Șantiere în lucru: ateliere școală, podul de la ANL-uri, alei în cimitire

Tot în cadrul șantirelor deschise în primăvara acestui an și aflate în lucru se  numără și construcția clădirii atelierelor școală de la liceu, continuarea construcției podului din zona ANL, precum și amenajarea prin pavare a aleilor din cimitirul de pe strada Teilor, astfel încât putem spune că modernizarea orașului Sebiș merge în linie dreaptă.

Lucrări de pavare pe Satu Nou: – un nou tronson de trotuar finalizat – se începe pavarea parcării Bisericii Ortodoxe

Amenajarea de noi trotuare în Sebiș a continuat atât luna trecută cât și luna aceasta, lucru vizibil prin construirea prin pavare a trotuarului de pe partea stângă de pe Satu Nou din oraș, tronson de trotuar care arată impecabil, atât din punct de vedere al utilității, cât și esteticii.

 Tot în această zonă din Sebiș- pe Satu Nou- a început și lucrarea de amenajare a parcării din fața Bisericii Ortodoxe, care, duă cum ne-a precizat viceprimarul Radu Demetrescu, ”va fi pavată în totalitate, astfel încât comunitatea ortodoxă de la această biserică de marcă a orașului să beneficieze de condiții de urbanism optime.”

Teren de joacă pentru copii în parcul din spatele Casei de Cultură

Dacă în parcul central se amenajează aleile prin pavare, în parcul din spatele Casei de Cultură s-a trecut la amenajarea unui teren de joacă-sport-pentru copii. În acest sens, pe suprafața de joc s-a întins tartranul, urmând ca în perioada următoare să fie montată și mocheta de protecție, astfel încât aici copiii să poată desfășura activități sportive și recreative.

 

Comments are closed.

Close Search Window