VIATA RELIGIOASĂ

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Biserica Ortodoxă de pe Satu Nou și-a sărbătorit Hramul, acesta fiind „Sfânta Treime”! 

Cu această ocazie de mare cinstire pentru biserică, preotul paroh Rus Cătălin, alături de Consiliul Parohial și întreaga comunitate creștină ortodoxă de pe Satu Nou au sărbătorit Hramul Bisericii într-un mod deosebit, printr-o slujbă religioasă specială: oficierea Sfintei Taine a Maslului! Aceasta a avut loc în după-amiaza zilei de luni, 28 mai, cu începere de la ora 17:00, când la biserică s-a săvârțit slujba Tainei Sfântului Maslu, cu participarea întregii comunități, organizându-se cu acest prilej și un cerc misionar.

De dimineață însă, liturghia a fost oficiată în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Emilian Crișanul, înalta față bisericească fiind  întâmpinată într-un mod solemn, prezent la acest important moment fiind și primarul interimar Radu Demetrescu.

În ziua Praznicului Sfintei Treimi, credincioșii din Parohia Ortodoxă Sebiș II, Protopopiatul Sebiș, și-au sărbătorit hramul bisericii. Aceștia au avut bucuria de-al avea în mijlocul lor, la această zi de sărbătoare, pe Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Cu această ocazie Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sfânta Treime”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezenţa a numeroşi credincioşi, copii, tineri și vârstnici. Din sobor au făcut parte: Preotul Paroh Cătălin Rus-Mercea, Preotul Patriciu Covaci din Timișoara, Pr. Dan Pavel, fost protopop al Ineului, Pr. Vasilie Nistor, Pr. Mihail Popa, Pr. Beniamin Gligor, preoți pensionari, Arhid. Mircea Proteasa și Arhid. Gheorghe Lehaci.

Vizita Preasfințitului a fost una de mare însemnătate pentru biserică, primirea acestuia find una deosebită, de către preotul paroh Rus Mercea Cătălin și ceilalți preoți invitați, care au avut alături corul bisericii, membrii Consiliului parohial, oficialitățile orașului, precum și cre-dincioși ai bisericii.

Momentul a fost cu atât mai frumos cu cât la această primire au luat parte și copii îmbrăcați în straie populare, ceea ce a dat o notă aparte procesiunii de întâmpinare a Prasfințitului.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Emilian le-a prezentat credincioșilor prezenți învățătura principală a Bisericii Ortodoxe despre Persoanele Sfintei Treimi. Despre cele Trei Persoane ale Sfintei Treimi mărturisim când rostim  Simbolul credinţei, că noi credem „întru Unul Dumnezeu, Tatăl Atotţiitorul, Făcătorul cerului şi al pământului…, şi întru unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Născut, Care din Tatăl S-a născut, mai înainte de toţi vecii…, şi întru Duhul Sfânt, Domnul de viaţă făcătorul, Care din Tatăl purcede, Cel ce împreună cu Tatăl şi cu Fiul este închinat şi slăvit…”. Orice lucrare a Bisericii se înfăptuiește în numele Sfintei Treimi, orice act liturgic sau rugăciune personală începe cu invocarea numelui Sfintei Treimi, a mai subliniat Preasfinția Sa

Sărbătoarea Hramului Bisericii s-a bucurat și de prezența primarului interimar Radu Demtrescu și a deputatului Eusebiu Pistru, care au dorit să fie alături de părintele Rus Cătălin și de comunitatea ortodoxă din Satu Nou la acest moment de mare însemnătate pentru biserică. Putem spune că Biserica Ortodoxă de pe Satu Nou rămîne un reper al orașului Sebiș, o biserică cu o comunitate unită, păstorită de un preot paroh cu har și iubire pentru Cele Sfinte.

Tot cu această ocazie a avut loc și Cercul Pastoral Misionar, marcat printr-o slujbă religioasă specială: oficierea Sfintei Taine a Maslului! 

Aceasta a avut loc în după-amiaza zilei de luni, 5 iunie, cu începere de la ora 17:00, când la biserică s-a săvârțit slujba Tainei Sfântului Maslu, cu participarea întregii comunități. astfel încât putem spune că Hramul Bisericii a fot sărbătorit cu mare fast, fiind prilej de bucurie pentru toți enoriașii acestei frumoase și reprezentative biserici din Sebiș. 

Preotul paroh Rus Cătălin a arătat și de această dată că are într-adevăr har întru preoție, fiind mereu alături de comunitatea pe care o păstorește, biserica fiind căutată de credincioșii veniți anume pentru acest important eveniment.

Primarul interimar Radu Demetrescu  a fost și el alături de comunitatea ortodoxă din Satu Nou la acest eveniment plin de semnificație și binecuvântare, cu această ocazie declarându-ne: sunt bucuros că am participat la acest eveniment important al Biserivcii Ortodoxe din Sebiș, fiindcă sărbătoarea Hramului Bisericii arată că avem la  Satu Nou din Sebiș o comunitatea unită, preotul  paroh Rus Mercea Cătălin și reprezentanții Consiliului Parohial ce-i stau alătui reușind să continue această tradiție a marcării sărbătorii Hramului într-un mod special, având pentru aceasta și sprijinul întregii comunități. Îi felicit atât pe dânsul cât și pe toți cei care-l sprijină, deoarece o comunitate frumoasă este una unită, așa cum suntem la Biserica Ortodoxă din Satu Nou”

Vă prezentăm și noi câteva imagini, atât din timpul slujbei din biserică cât și de Cercul pastoral, urmând a ne reântâlni și anul următor la această mare sărbătoare care face parte din identitatea orașului Sebiș

Comments are closed.

Close Search Window