CULTURĂ, DIVERTISMENT, EVENIMENTE

Zilele de 1-2-3 iunie au reprezentat pentru Sebiș trei zile de spectacol. Trei zile pe parcursul cărora s-a desfășurat a XIX-a ediție a deja consacratului eveniment anual intitulat sugestiv „ Festivalul de Muzică Sebiș”. 

Da, ați citit bine: anul acesta a fost cea de-a XIX-a ediție a acestei ample manifestări culturale a orașului.

  O ediție, care, la fel ca și cele de dinainte, a fost una la superlativ, pe scena montată în Piața Tineretului urcând nume de marcă ale muzicii, soliști consacrați, anume chemați pentru a încânta prin muzică și dans spectatorii prezenți în număr mare. 

Festivalul a făcut ca Sebișul să devină pentru cele trei zile punctul de atracție al județului Arad, rămânând și pentru acest an cel mai mare eveniment de acest gen din tot județul. Un eveniment care este o tradiție a Sebișului, este un brand al orașului, este un nume de rezonanță județeană, dar și națională.

Sâmbătă și duminică Sebișul a fost cuprins de ritmurile muzicii ușoare, dintre numele invitate la eveniment amintind: Cbron, Ducu Bertzi, Andreea Bălan, Lambrino, Spitalul de Urgență, Today, Melisa Țolea, Conecte-R. 

Sunt câțiva dintre artiștii consacrați care au încins atmosfera în cele două zile. Totul, pentru ca Sebișul să petreacă, totul, pentru ca publicul să se întâlnească cu aceste nume ale muzicii românești. 

A fost un spectacol de marcă, un spectacol a cărei frumusețe trezește încă amintiri plăcute tuturor celor care au fost la Sebiș în cele trei zile ale festivalului.

Nu dorim să vă reținem prea mult cu descrierile noastre, fiindcă totul a fost atât de frumos că nu poate fi prezentat prin cuvinte. 

De aceea, preferăm să vă lăsăm a vedea câteva imagini de la festival, pentru a vă reintroduce în atmosfera celor trei zile ale „Festivalului de Muzică Sebiș”-ediția a XIX-a.

Importanța Festivalului a fost dată și de prezența la eveniment a oficialităților județene, dintre care amintim: președintele Consiliului Județean Arad- domnul Iustin Cionca, Primarul Aradului- domnul Gheorghe Falcă, vecepreședintele Consiliului Județean Arad- domnul Sergiu Bâlcea, deputații Eusebiu Pistru, Glad Varga, Tripa Florin și Dorel Căprar, precum și reprezentantul orașului nostru în Consiliul Județean, respectiv consilierul județean și președintele Comisiei de Buget Finanțe a Consiliului Județean- domnul Feieș Cristian.

Ediția din acest an a adus din nou privirile tututor asupra Sebișului, la fel cum s-a întâmplat de ani buni când s-a organizat Festivalul de Muzică. Nu de alta, dar de fiecare dată Festivalul a reprezentat și reprezintă un punct de referință, nu doar pentru Sebiș, ci pentru întregul județ și de ce nu pentru întreaga țară. 

Trei zile de muzică, dans și voie bună, încheiate și de această dată prin impresionante focuri de artificii, trei zile care împreună alcătuiesc ca un tot unitar Festivalul de Muzică din Sebiș.

 Dupa 20 ani, Festivalul de Muzică rămâne cel mai mare eveniment cultural-artistic al județului, după Arad. 

Atmosfera creată în oraș pe parcursul celor trei zile a fost una specifică unei mari sărbători, toți cei veniți putându-se distra și simți bine după bunul plac. Terasele cu mici, grătare și bere au fost mereu arhipline, iar cei mici s-au putut bucura din plin de multitudinea de jocuri aduse special pentru ei. 

Au fost trei zile de poveste, trei zile în care atmosfera sărbătorii a plutit în Sebiș, trei zile de neuitat!

 Festivalul de Muzică a fost din nou la înalțime, un eveniment de anvergură, care doar în Sebiș poate fi văzut. 

Și cum cuvintele sunt de prisos vă lăsăm în compania imaginilor surprinse pe parcursul celor trei zile ale festivalului, imagini care cu siguranță vă vor răscoli plăcut amintirile multora dintre voi.

„ Sper din inimă că tuturor v-a plăcut această ediție a festivalului. 

Au fost trei zile cu un program pe care l-am gândit cât mai diversificat, care să se plieze pe gusturile tuturor, conform tradiției având seri cu specific aparte, de la seara dedicată muzicii populare, la serile dedicate muzicii ușoare. 

Organizarea Festivalului nu a fost o sarcină ușoară, meritele nefiind doar ale mele, în calitate de primar interimar al orașului Sebiș, ci a unei întregi echipe, căci nimic nu se poate face de unul singur, ci doar prin colaborare și bună înțelegere. 

De aceea, doresc să mul-țumesc acestei echipe ce m-a sprijinit în demersul de organizare a festialului, respectiv consilierilor locali ai orașului, angajaților Primăriei, care m-au susținut și s-au implicat în a avea la Sebiș o nouă ediție de succes a „Festivalului de Muzică”, precum și reprezentantului nostru la Casa de Cultură a orașului, colegul Muscă Dimitrie.

Totodată, mulțumesc Poli-ției, Pompierilor și Jandarmilor pentru asigurarea liniștei și siguranței pe timpul celor trei zile de spectacole, după cum mulțumesc și angajaților de la Piroș Security fiindcă și-au făcut datoria și de această dată.

 Nu trebuie uitată nici echipa condusă de inginerul Toader Tibi, echipă ce împreună cu persoanele  beneficiare a ajutoarelor sociale s-au preocupat pentru asigurarea cu-rățeniei pe timpul festivalului, astfel încât în dimineața fiecărei zile de spectacol Sebișul să fie curat și plăcut privirii celor ce au venit la noi în centrul civic.

Iar fiindcă discutăm despre „Festivalul de Muzică”, țin să mulțumesc și celor care au înființat acest festival pentru oraș, acum mulți ani în urmă, respectiv domnului Feieș Gheorghe, primar la acea  vreme,  precum și sebișanului nostru Mircea Hîrja, dânșii find cei care au avut idea de a pune bazele  la Sebiș unui eveniment muzical de excepție (acum 20 de ani).

Mie, în calitate de primar interimar al orașului Sebiș mi-a revenit acum sarcina de a coordona organizarea acestui eveniment cultural de marcă a orașului, aflat la cea de-a XIX-a ediție, o ediție care am dorit să fie deosebită, cu soliști vocali de seamnă, cu focuri de artificii grandioase, pentru a celebra așa cum se cuvine numele de Sebiș, orașul nostru drag.

 Sper că m-am ridicat la înăl-țimea așteptărilor dumneavostră, concetățenii mei din Sebiș, Prunișor, Donceni și Sălăjeni, țin să vă spun că nu s-a precupețit nici un efort pentru a avea la Sebiș un eveniment cu impact mediatic, un evenimnet de celebrare a orașului, un eveniment dedicat în totalitat comunității noastre locale sebișene.

Vă dores tuturor doar zile înseninate, fără necazuri, doar zile pline cu bucurie și vă reîntăresc faptul că în această postură de primar interimar vă stau la dispozițe oricând la Primărie pentru orice sugestie pozitivă, scopul meu fiind acela de a asigura pentru Sebiș o administație care să vină în întâmpinarea rezolvării problemelor cetățenilor noștri.” 

Primar Interimar Radu Demetrescu

Comments are closed.

Close Search Window