CULTURĂ, EVENIMENTE, VIATA RELIGIOASĂ

Dr. David Goa, un mărturisitor și apărător al creștinismului în lume, a susținut o conferință la Casa de Cultură din sebiș în data de 10 mai. Tema conferinției filocalice s-a referit la „Provocările lumii moderne la adresa spiritului uman. Viața și cultura creștină în spațiul public”.
Dar cine este David Goa? „Doctorul Goa este directorul fondator al Centrului Chester Ronning pentru studierea religiei şi a vieţii publice, în Campusul Augustana, Universitatea din Alberta. Timp de mulţi ani a dezvoltat programul pentru studierea culturii la Muzeul Regal din Alberta prin cercetarea sa extinsă pe teren în multe comunităţi religioase pentru care Alberta reprezintă căminul lor comun. Este autorul a peste 20 de cărți şi a sute de esee şi articole despre creştinism şi cultura modernă, dialog religios, artă şi religie, teologie creştină ortodoxă şi viaţă spirituală. Profesorul David Goa a primit mai multe premii, dintre care amintim: introdus în Hall of Fame al oraşului Edmonton, medalia de aur din partea premierului Canadei pentru Anno Domini, medalia Jubileului de diamant al Reginei Elisabeta a II-a”, a
Așadar, am avut la Sebiș o coferință cu tematică religioasă, de o mare introspecție filozofică și morală, o conferință de la care vă și prezentăm câteva imagini, căci teme dezbătută a fost una complexă, motiv pentru care și auditoriul a fost unul elevat.

Comments are closed.

Close Search Window