DIVERTISMENT, EVENIMENTE

Deja consacratul concurs de enduro „Sebiș Enduro Challenge” a ajuns luna trecută la o nouă ediție plină de adrenalină, ediție care a adus din nou în oraș zgomotul motoarelor turate la maxim, arătând sebișenilor ce înseamnă acest frumos, dar și periculos sport. 

Organizat ca de fiecare dată de către Cătălin Mocuța, cu susținerea Ad-ministrației Orașului și a Consiliului Local Sebiș, concursul a adunat la start peste 100 de concurenți atât din țară cât și din străinătate, etapa de la Sebiș fiind înscrisă în programul federației de specialitate.

Am avut parte la Sebiș de o zi în care motoarele și ATV-urile au putut fi văzute pe străzile orașului, primarul interimar Radu Demetrescu dorind astfel să realizeze o continuitate în programul cultural și sportiv al Sebișului, prin consolidarea evenimentelor devenite tradiție pe meleagurile noastre.

Ca atare, Cătălin Mocuța a găsit sprijin și în acest an la administrația locală a orașului, fapt ce a dus la posibilitatea or-ganizării unei noi ediții „Sebiș Enduro Challange”.

Ziua destinată competiției a început cu înscrierile concurenților pe tabloul concursului, înscrieri ce s-au desfășura în perimetrul special amenajat pentru acest moment prealabil startului, mai precis lângă pensiunea „ONYX” , peste Valea Dezna, locul de unde s-a dat practic startul concursului de enduro.

Anul acesta, competiția a cuprins un traseu bine definit prin pădure, traseu care a însumat peste 100  km, mai bine zis trei ture prin pădure, fiecare tură având 60 km. Un traseu lung și anevoios, pe care fiecare concurent a trebuit să-l parcurgă pentru a nu fi descalificat și pentru a obține o poziție cât mai bună în clasamentul național de specialitate.

Putem spune că această etapă de la Sebiș a fost una pe cât de spectaculoasă, pe atât de dificilă, dar toți concurenții s-au declarat mulțumiți de frumusețea traseului și a Sebișului în general, ceea ce este un lucru pozitiv pentru oraș, căci prin acest concurs Sebișul a fost promovat peste tot, pe toate canalele media. 

Despre toate acestea, organizatorul Cătălin Mocuța ne-a precizat:„ este un lucru îmbucurător că am avut și anul acesta sprijinul autorităților locale pentru a continua organizarea la Sebiș unei noi etape din campionatul național de enduro, deoarece sunt convins că spectacolul oferit prin acest concurs a fost unul deosebit, de care locuitorii Sebișului s-au putut bucura, iar pe lângă aceasta, competiția găzduită de oraș reprezintă un mod important de promovare  media a Sebișului”.

Comments are closed.

Close Search Window