ADMINISTRATIV

  De când ocup poziția de primar interimar al orașului Sebiș, împreună cu Consiliul Local și angajații Primăriei am căutat să cuprindem  în lista de investiții proiecte prin care să aducem un plus modernizării orașului.

Dacă sunteți sau nu mulțumiți de ceea ce s-a realizat ca investiții, respectiv lucrări publice în această perioadă nu știu, dar pot să vă spun că la fiecare investiție, proiect pe care l-am inițiat am ținut cont de cerințele sebișenilor și de structura bugetului orașului, considerând că este important să nu mai facem datorii pentru Sebiș.

Astfel am avut în vedere structura reală a bugetului local și ne-am întins doar cât s-a putut din punct de vedere financiar, pentru a stabiliza raportul dintre datorii și venituri proprii, pentru a avea o bază realistă a investițiilor publice.

Țin să vă precizez că bugetul pentru acest an a fost aprobat, și avem cuprinse o serie de noi lucrări publice pentru oraș, totodată având și sumele necesare continuării proiectelor deja începute.

De asemenea, s-au alocat în întregime sumele solicitate pentru funcționarea spitalului orășenesc, precum și pentru buna desfășurare a activității instituțiilor de învățământ, având prevăzute și capitolele bugetare necesare pentru a avea la Sebiș și în 2019 o agendă culturală bogată, primul mare eveniment al acestui an urmând a fi „Festivalul de Muzică” ce se va desfășura în zilele de 7-8-9 iunie și unde vă invit să participați fiindcă avem chemați artiști mari din România..

Așadar, pot să vă spun că avem un buget prin care continuăm dezvoltarea orașului, chiar în această perioadă putându-se vedea că meregem înainte pe linia lucrărilor de modernizare ale Sebișului:

– se continuă lucrările la noua clădire a spitalului

– se continuă lucrările la ateliarele școală ale liceului

– construcția noii grădinițe progresează

– se lucrează la podul de peste Valea Dezna

– căminul cultural din Prăjești este în renovare totală, atât la exterior cât și interior

– la Biserica Ortodoxă din Donceni se lucrează la amenajarea trotuarelor și a parcării pavate

– s-a amenajat prin pavare parcarea de la cimitirul din Sebiș de pe strada Teilor

– s-a intervenit cu utilaje pentru repararea gropilor apărute după iarna ce a trecut

După cum puteți constata, în acest an 2019 vom continua practic dezvoltarea orașului, pe lângă sumele din bugetul local urmând a căuta obținerea de noi surse de finanțare pentru Sebiș, prin accesarea de fonduri europene, fonduri naționale, precum și cu sprijin de la Consiliul Județean Arad.

Chiar avem deja obținute de la Consiliul Județean sume pe care le vom folosi pentru anumite proiecte ale orașului:

– 5 mld lei vechi pentru construcția noii clădiri a spitalului

– 2 mld lei vechi pentru lucrările de la podul de peste valea Dezna

– 2 mld lei vechi pentru lucrări de asfaltare

– 1 mld lei vechi pentru modernizarea stației de epurare

La capitolul fonduri europene urmeză să demarăm lucrările de introducere a rețelei gratuite de WI-FI în centrul orașului, finanțarea fiind asigurată în baza uni proiect pe care l-am câștigat.

Pot să vă asigur că așa cum am pus în practică până acum toate proiectele pe care le-am prevăzut pentru bunul mers al Sebișuluiu, așa și anul acesta, ceea ce avem prevăzute ca investiții se vor realiza. 

Vă doresc tuturor să vă bucurați de împlinirile pe care vi le doriți și de cât mai multe momente frumoase în viață. 

Cât privește bunul mers al orașului nostru, atâta vreme cât există înțelegere, atunci și Sebișul se va dezvolta așa cum ne dorim cu toții.

Comments are closed.

Close Search Window