ACTUALITATE, ADMINISTRATIV

Progresul orașului Sebiș, singura mea preocupare

-Au trecut aproape 6 luni de când sunteți primar interimar. Cum a fost această perioadă?

-Preluarea funcției de primar interimar al orașului Sebiș a însemnat și înseamnă și azi o mare responsabilitate față de concetățenii mei din Sebiș, Prunișor, Donceni și Sălăjeni, față de care am tot respectul.

 Nu a fost ușor pe parcursul acestor aproape 6 luni de când am responsabilitatea administrării orașului, dar am alături de mine consilierii locali, față de care am tot respectul cuvenit, precum și colegii de la Primărie, împreună cu care formăm o echipă în administrație. Spun o echipă deoarece nimic nu se poate face singur, ci doar printr-o bună colaborare cu ceilalți.

Împreună cu această echipă ne-am luat în serios administrarea orașului și cred că am și arătat prin întreaga noastră activitate că există o transparență totală în actul administrativ, că Primăria este deschisă pentru orice cetățean și modul de administrare al Sebișuli este unul corect, care vine în întâmpinarea rezolvării problemelor cu care se confruntă comunitatea noastră locală. 

Credeți     cetățenii  sunt  mulțumiți de tot ceea ce ați re-ușit în această perioadă de când sunteți primar interimar?

– Consider că orice om de bună credință vede că în Sebiș lucrurile merg în continuare în direcția corectă. Nu se stă, ci se muncește pentru rezolvarea zi de zi a problemelor comunității locale. Avem în derulare o serie de lucrări utile modrnizării orașului, există o linie în administrație  pentru cetățean și în favoarea acestuia, și la fel ca toți cei care locuim aici, doresc să văd orașul nostru tot mai prosper. 

Sunt motive care mă fac să cred că am sprijinul sebișenilor în activitatea administrativă, mai ales că toată lumea știe că sunt deschis la orice sugestie venită din partea concetățenilor mei, aplec urechea de fiecare dată la ce-mi spun ei și le stau oricând la dispoziție pentru orice clarificare pe care mi-o cer. Ca și toți ceilalți, doresc doar binele orașului Sebiș și fac tot ceea ce-mi stă în putință pentru acest deziderat. 

-Dacă ar fi să faceți o dare de seamă a acestei perioade, cum s-ar prezenta?

Pe parcursul acestei perioade de când ocup poziția de primar interimar, pot spune, privind în urmă, că s-a asigurat un echilibru bugetar al orașului, reușind să facem și câțiva pași importanți pentru implementarea unor proiecte necesare și utile comunității noastre locale.

De asemenea, de mare im-portanță este și faptul că am reușit asigurarea stabilității administrative și politice a ora-șului, lucru fundamental pentru asigurarea programului de dezvoltare al Sebișului și pentru implementarea de noi proiecte de dezvoltare.

 Toate acestea se pot face doar în liniște, pace și unitate administrativă. În acest sens, pot spune că am alături de mine, la Primărie, un aparat administrativ de toată lauda-colegii mei-, precum și un Consiliu Local care a înțeles că binele orașului Sebiș înseamnă a munci pentru interesul comunității locale, a forma o echipă în administrație, fără orgolii politice, ceea ce este de bun augur și cum de altfel este și normal să fie. 

Îmi doresc o colaborare cât mai bună cu toată lumea, pe principii de normalitate și respect reciproc, considerând că fiecare trebuie să-și îndeplinească sarcinile de serviciu, iar dacă acest lucru se întâmplă, atunci nu pot exista divergențe și vom  avea și rezultate în munca noastră administrativă.

 Cu toții ne dorim să vedem cum Sebișul merge înainte, cu toții avem acest scop și împreună trebuie să fim organizați ca o echipă.

Acesta este modul meu de a privi lucrurile și astfel doresc să administrăm orașul. Chiar mă bucură faptul că există înțelegere în Consiliul Local, și muțumesc consilierilor locali care au lăsat deoparte preocupările politice și mă sprijină în exercitarea administrării orașului, pentru a putea avea o evoluție corectă și benefică pentru comunitatea noastră locală

Revenind la modul cum privesc administrarea Sebișului, una dintre prioritățile  mele este  continuarea promovării în oraș  a unei strategii de dezvoltare locală coerente, bazată pe o structurare corectă a bugetului local, precum și pe obținerea unor fonduri suplimentare de investiții, prin proiecte europene, prin atragerea unor sume de la Consiliul Județean sau prin programe guvernamentale.

Astfel, dacă ar fi să prezint o dare de seamă a acestor 6 luni de când sunt primar interimar al orașuluiș aș realiza o structurare a investițiilor și proiectelor pe capitole distincte:

La capitolul lucrări finalizate sau în derulare pot aminti:

– a fost reabilitată clădirea muzeului orașului

-s-a început lucrarea de construire a atelierelor școală

– s-a amenajat parcarea de la Biserica Ortodoxă de pe Satu Nou

– au fost amenajate noi tronsoane de trotuare pavate

– a fost amenajat parcul central, unde s-au montat inclusiv bănci pentru recreere, iluminat ornamental, s-au construit alei pavate, s-a amenajat gazonul, au fost plantați arbuști ornamentali etc

– s-a lucrat la construirea podului de pe Valea Dezna, lucrare începută acum câțiva ani și pe care vreau să o văd gata anul acesta

– au fost montate totemuri la intrările în Sebiș

– s-a finalizat terenul de sport din spatele Casei de Cultură

-au fost îmbunătățite locurile de joacă din oraș prin amplasarea de nou mobilier specific. Fac referire la locurile de joacă din parcul de lângă casa de Cultură, de la grădinița școlii

-au fost reparate anumite stații de autobus, iar la intersecția cu Ocolul Silvic a fost amenajată o nouă stație pentru a asigura facilități optime navetiștilor

-au fost montate peste 50 de băci pentru recreere în Sebiș

– au fost montate peste 60 de noi coșuri de gunoi

-s-au realizat alei pavate la cimitirul de pe strada Teilor

– se lucrează la construirea noului corp al spitalului orășenesc

– pentru reîntregirea zonelor verzi din oraș au fost plantați noi  arbuști: platani, tei, mesteceni. 

-a fost întreprinsă o amplă ac-țiune de deszinsecție pentru țîn-țari 

-a fost înființată asociația pentru începerea demersurilor de introducere a gazului la Sebiș

-s-au realizat lucrări de reparații interioare la școala din Prunișor

-pe plan cultural a fost organizat „Festivalul de Muzică”

-pe plan sportiv sprijinim echipa de fotbal, după cum am sprijinit și organizarea tradiționalei competiții „Sebiș Enduro Cha-llange”

La capitolul proiecte depuse, aflate în diverse faze procedurale, la nivel administrativ pot face referire la următoarele proiecte cu impact în dezvoltarea orașului:

– proiectul depus pe fonduri europene prin POR cu valoare de 2.756.000 EURO, prin care dorim construirea unui nou bloc ANL și amenajarea a 9,8 km de piste pentru biciclete: către Prunișor, către Buteni și către Prăjești

– proiectul de modernizare și extindere a spitalului, tot pe fonduri europene prin POR, în valoare de 500.000 EURO, lucrările fiind în derulare

– proiectul de modernizare a stației de epurare, în valoare de 1.200.000 EURO cu finanțare prin programul național PNDL

– proiectul de construcție a unei noi grădinițe, tot cu finanțare prin programul național PNDL, cu acest proiect fiind în faza de semnare a contractului de construcție, licitația publică fiind finalizată la această oră

-un alt proiect cu finanțare prin PNDL este și cel de construcție a atelierelor școală, lucrare aflată în derulare

 La capitolul ce ne propunem în perioada imediat următoare pot aminti:

– amenajarea unui trotuar pavat pe strada Republicii

– amenajarea unui trotuar asfaltat pe strada Crișului

– demararea unor lucrări de reparații drumuri, precum și de reabilitare a iluminatului public, acolo unde este cazul

Cele prezentate sunt câteva dintre proiectele principale prevăzute în strategia noastră actuală, proiecte pe care le susținem din fonduri proprii, prin programe ale Ministerului Dezvoltării, sau din fonduri europene, unele dintre ele fiind deja finalizate, altele în lucru, pentru altele urmând a aștepta să vedem dacă obținem finanțările solicitate. 

-Pentru mai departe ce urmează?

– Așa cum am precizat anterior, vom continua in-vestițiile în oraș, după cum vom asigura un act administrativ bazat pe realitățile economice actuale.

După cum constatați, discut la plural, deoarece când spun vom continua fac referire la noi, ca echipă din care nu pot lipsi consilierii locali și nici angajații Primăriei.

De asemenea, pot să vă spun, că și pe mai departe nu se va rata nici o ocazie pentru întocmirea și depunerea documentațiilor necesare pentru noi proiecte cu finanțare externă bugetului local în vederea realizării de investiții oportune și de real interes pentru comunitatea noastră locală, lucru pe care îl vom urmări pas cu pas.

-Un mesaj de final pentru sebișeni?

-Pentru orice problemă pot fi găsit la Primărie și oricine-mi solicită sprijinul, fiți convinși că dacă pot din punct de vedere legal, îl voi ajuta.

Sunt primar interimar al Sebișului, datorită unei situații nedorite, dar dacă ocup acum această po-ziție, vă asigur că voi face tot ce pot pentru asigurarea unui cadru propice dezvlotării orașului. 

Sunt un sebișan din tată-n fiu și-mi pasă de acest oraș, orașul unde m-am născut, unde am crescut, unde locuiesc și unde am cei mai buni prieteni.

Voi fi mereu deschis sugestiilor pozitive, după cum prin tot ceea ce fac doresc să am o colaborare bună, de prietenie, cu toată lumea.

Vă salut pe toți cu mult respect, dorindu-vă multă sănătate și prosperitate.

Comments are closed.

Close Search Window