EVENIMENTE, VIATA RELIGIOASĂ

Având hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Biserica Ortodoxă centru din Sebiș și-a cinstit această zi de mare sărbătoare într-un mod deosebit, printr-un moment de mare bucurie sufletească, căci cum altfel am putea spune când am văzut biserica plină de acești copii frumoși, îmbrăcați în straie populare, care au susținut un program artistic-religios de neuitat.
Astfel, anul aceasta, preotul paroh Ioja Beni, împreună cu comunitatea afiliată acestei dragi biserici a Sebișului, au adus cinstire bisericii printr-o sărbătoare a Hramului cum nu se poate mai bine gândită, prin implicarea copiilor, care reprezintă viitorul comunității.

Ca în fiecare an, de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Biserica Ortodoxă Centru își serbează Hramul. Sărbătoarea, de mare însemnătate pentru comunitatea ortodăxă Sebiș Centru, a adus bucurie în inimile tuturor credincioșilor, preotul paroh Ioja Beni, oficiind slujba liturgică după toate canoanele bisericești.
Hramul bisericii a reprezentat atât sărbătorirea „patronilor” lăcaşului de cult cât şi un moment de bucurie pentru toți credincioșii bisericii, bucurie împărtășită anul acesta prin programul special pregătit pentru sărbătoare, un program prin care biserica s-a umplut de suflul tinereții, căci, îmbrăcați în costume populare, grupul de copiii prezent a reușit să dea o notă aparte serbării Hramului Bisericii.
A fost o atmosferă pătrunsă de har, o atmosferă a bucuriei, așa cum este și firesc într-o zi de asemenea însemnătate pentru biserică, imaginile surprinse fiind relevante în acest sens.
Putem spune că anul acesta, Biserica Ortodoxă Sebiș Centru și-a celebrat Hramul într-un mod cum nu seputea mai frumos, arătând prin ceea ce a fost pregătit, că avem aici un preot paroh dedicat misiunii sale, un preot care, alături de comunitatea credincioșilor, reușește de fiecare dată să surprindă plăcut prin implicare, punând suflet în tot ceea ce face, astfel încât aduce mereu Biserica acolo unde-i este locul: în inimile tuturor celor care-i calcă pragul!

Comments are closed.

Close Search Window