DIVERTISMENT, EVENIMENTE, SPORT

Deja consacratul concurs de enduro „Sebiș Enduro Challenge” a ajuns la o nouă ediție plină de adrenalină, ediție care a adus din nou în oraș zgomotul motoarelor turate la maxim, arătând sebișenilor ce înseamnă acest frumos, dar și periculos sport.
Organizat ca de fiecare dată de către Cătălin Mocuța, cu susținerea primarului Feieș și a Consiliului Local Sebiș, concursul a adunat la start peste 180 de concurenți atât din țară cât și din străinătate, etapa de la Sebiș fiind înscrisă în programul fedrației de specialitate.
Competiția de enduro s-a desfășurat pe parcursul a două zile, sâmbătă și duminică( 1 și 2 aprilie), două zile în care motoarele și ATV-urile au putut fi văzute pe străzile orașului.

Ziua de sâmbătă a debutat chiar pe platoul din fața primăriei, când primarul Feieș împreună, cu președintele Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca, au dat startul competiției.
Pe categorii distincte și clase de motoare, concurenții au pornit din centrul orașului pe un traseu bine definit prin pădure, traseu care a însumat 180 km, mai bine zis trei ture prin pădure, fiecare tură având 60 km. Un traseu lung și anevoios, pe care fiecare concurent a trebuit să-l parcurgă pentru a nu fi descalificat și pentru a obține o poziție cât mai bună în clasamentul național de specialitate.
Așadar, putem spune că această etapă de la Sebiș a fost una pe cât de spectaculoasă, pe atât de dificilă, dar toți concurenții s-au declarat mulțumiți de frumusețea traseului și a Sebișului în general, ceea ce este un lucru pozitiv pentru oraș, căci prin acest concurs Sebișul a fost promovat peste tot, pe toate canalele media. Despre acest lucru primarul Feieș ne-a precizat:„ este un lucru îmbucurător că putem sprijini această etapă din campionatul național de enduro, deoarece spectacolul oferit a fost unul deosebit, de care locuitorii Sebișului s-au putut bucura în cele două zile de concurs, iar pe lângă aceasta, competiția găzduită de orașul nostru reprezintă un mod important de promovare a Sebișului, atât în țară cât și în străinătate”.

Cât privește atmosfera celor două zile în care motoarele turate la maxim și-au făcut simțită prezența în Sebiș, putem afirma că orașul parcă a prins viață, centrul fiind mereu plin de cei veniți să vadă competiția, fiecare spectator bucurându-se de cele două zile senine, precum și de spectacolul oferit în cadrul concursului.
Ca o concluzie, Sebișul a găzduit o competiție sportivă de anvergură, competiție care deja face parte din salba de spectacole- eveniment pe care primarul Feieș le-a adus și inițiat în oraș, anume pentru ca cetățenii orașului să beneficieze de evenimente frumoase și spectaculoase.

Un moment deosebit a fost cel de duminică, când organizatorii au pregătit o surpriză publicului sebișan prin aducerea în oraș a unor sportivi recunoscuți, care timp de o oră au prezentat o serie de acrobații cu motoarele, toată lumea prezentă aplaudând la scenă deschisă demonstrațiile care au fost una mai spectaculoasă decât alta. Totul spre încântarea celor prezenți!
Premierea efectivă a avut loc în seara zilei de duminică, când primarul Feieș a înmânat câștigătorilor cupele și premiile, festivitatea de premiere având loc în fața primăriei.

Comments are closed.

Close Search Window