CULTURĂ, DIVERTISMENT, EVENIMENTE

Zilele de 7-8-9  iunie au reprezentat pentru Sebiș trei zile de spectacol. Trei zile pe parcursul cărora s-a desfășurat a XX-a ediție a deja consacratului eveniment anual intitulat sugestiv „ Festivalul de Muzică Sebiș”. 

Da, ați citit bine: anul acesta a fost cea de-a XX-a ediție a acestei ample manifestări culturale a orașului.

  O ediție, care, la fel ca și cele de dinainte, a fost una la superlativ, pe scena montată în Piața Tineretului urcând nume de marcă ale muzicii, soliști consacrați, anume chemați pentru a încânta prin muzică și dans spectatorii prezenți în număr mare. 

Festivalul a făcut ca Sebișul să devină pentru cele trei zile punctul de atracție al județului Arad, rămânând și pentru acest an cel mai mare eveniment de acest gen din tot județul. Un eveniment care este o tradiție a Sebișului, este un brand al orașului, este un nume de rezonanță județeană, dar și națională.

Respectând tradiția, festivalul a fost structurat și de această dată pe secțiuni distincte. 

Astfel, ziua de vineri a fost dedicată spectacolului folcloric autentic, pe scenă urcând ansambluri de marcă, precum și interpreți consacrați, ceea ce a făcut ca toți iubitorii muzicii și dansului popular românesc să se poată bucura de un spectacol de excepție.

Să nu uităm nici de Alexandru Pop, tot un reprezentant al orașului Sebiș, care alături de Cosmina Brădean a susținut la rându-i un concert pe gustul celor prezenți. De asemenea, Tinu Veresezan, Puiu Codreanu, Lucian Drăgan, sunt alte nume grele ale folclorului ce au urcat pe scenă la Sebiș, după cum, Orchestra „Frații Șandru” a fost din nou la înălțime.

Spectacolul folcloric al zilei de vineri a fost completat de prezența unor ansambluri din zonă, astfel încât să avem la Sebiș și o suită impresionantă de dansuri populare autentice românești.

Ce am mai putea spune, decât că am avut pe scenă la Sebiș o pleiadă de interpreți și ansambluri care au făcut un spectacol de zile mari, un spectacol folcloric ce va rămâne multă vreme printre amintirile frumoase ale celor prezenți, directorul Casei de Cultură, domnul Musca Ioan, fiind însărcinat de către primarul interimar Radu Demetrescu și Consiliul Local pentru a pregăti un program artistic de mare clasă, ceea ce s-a și întâmplat, numele artiștilor care au urcat pe scenă la Sebiș fiind nume sonore, care spun mult despre anvergura acestui eveniment cultural tradiție a orașului nostru.

 

Comments are closed.

Close Search Window