ADMINISTRATIV

Doresc cât mai multe proiecte pentru Sebiș

-Cum ați caracteriza actul adminstrativ al orașului Sebiș?

-În toată activitatea mea am dorit să promovez o administrație corectă, deschisă, transparentă, o administrație prin care să continuăm pe calea dezvoltării și modernizării Sebișului și a localităților Prunișor, Donceni și Sălăjeni.

Ceea ce doresc să subliniez, este faptul că administrarea orașului se desfășoară în cele mai bune condiții. 

Acest lucru denotă că avem la Primărie o atmosferă constructivă, existând maturitatea politică necesară pentru a continua pe linia păstrării liniștii și bunului mers al orașului, ceea ce se răsfrânge pozitiv și asupra actului adminsitrativ.

 Putem vorbi de o evoluție bună Sebișului, concretizată prin lucrările de investiții întreprinse, o evoluție posibilă prin conlucrarea bună pe care o am cu Consiliul Local și aparatul administrativ al Primăriei, dar și cu ceilalți factori decizionali ai diferitelor instituții publice. Doar așa putem să construim, doar așa putem să dezvoltăm orașul, prin seriozitate și colaborare.

Acest lucru a fost posibil până acum și sunt convins că va fi menținut și pe mai departe, printr-o conlucrare între toți factorii decizionali, conlucrare bazată pe corectitudine, transparență, seriozitate decizională și respect reciproc. 

Important de precizat este faptul că avem la Sebiș o unitate în administrație, existând o bună colaborare cu consilierii locali, modul de lucru pe care l-am promovat mereu fiind acela că indiferent de opțiunile și reprezentările politice, trebuie să avem o atmosferă bună de lucru, propice dezvoltării și discuțiilor de substanță, constructive și necesare pentru a găsi cele mai bune soluții în vederea modernizării orașului și asigurării unei administrații eficiente, cu rezultate concrete în lucrări de modernizare.

 De când ocup poziția de primar interimar am urmărit doar binele orașului Sebiș și doresc să precizez că am deschiderea necesară unei bune colaborări cu toți factorii decizionali ai administrației locale, cu Consiliul Local, mergând pe principiul că este nevoie  de înțelepciune, pentru ca, indiferent de poziția a unuia sau altuia, să se ajungă mereu la consensul necesar asigurăii stabilității adminsitrative, ca unic mijloc de progres pentru oraș.

Gândind astfel, corect, putem merge în direcția cea bună, cu rezultate vizibile prin prisma proiectelor de investiții utile dezvoltării Sebișului și a localităților aflate în aria noastră administrativă.

– O prognoză pentru anul acesta?

– Planuri sunt multe, putând să vă dau câteva exemple din ceea ce ne propunem ca administrație pentru acest an:

– repararea străzilor din oraș, fiindcă după iarna care a trecut ne-am trezit cu multe gropi în carosabil

-continuarea amenajării de trotuare pavate

– vom finaliza lucrările la podul de peste Valea Dezna, pod la care se lucrează de ani buni

– vom amplasa semne rutiere pentru a avea un trafic reglementat corespunzător în oraș

-vom continua lucrările de amenajare peisagistică a orașului

-vom amplasa și moderniza noi stații de autobus

-continuăm lucrările de construcție la noua aripă a spitalului orășenesc

– de asemenea, vom continua lucrările de construcție a noii grădinițe din Sebiș, precum și construcția atelierelor școlă de la Liceu

-totodată, vom susține activitățile sportive din oraș, precum și acțiunile școlii, respectiv ale liceului

-nu în ultimul rând, vom avea și anul acesta un program cultural diversificat, din care nu va lipsi, bineînțeles, „Festivalul de Muzică Sebiș”

Cele prezentate aneterior sunt câteva din planurile administrative pentru acest an, urmând a vă detalia programul nostru de investiții după aprobarea bugetului.

Scopul nostru, ca administrație locală, rămâne același și pentru acest an 2019: să continuăm pe acest drum al modernizării Sebișului și sunt convins că vom putea implementa și anul acesta o serie de proiecte benefice, cuprinse deja în strategia locală pentru anul 2019, bugetul urmând a fi structurat de așa manieră încât să realizăm noi lucrări importante pentru binele comunității noastre locale sebișene.

Toate acestea le vom face cu respectarea cerințelor concetățenilor noștri, cărora le și transmit pe această cale cele mai sincere gânduri ale mele, asigurându-i că voi administra orașul plecând zi de zi de la premisa că doar împreună putem să de dezvoltăm ca și comunitate.

-Mesajul dumneavoastră către sebișeni?

-Sebișul, ca și unitate administrativ teritorială se constitue ca o comunitate, frumoasă, în care prin munca nostră trebuie să încercăm să clădim un viitor mai bun pentru generațiile viitoare. 

Gândind astfel, nu putem decât să mergem înainte! După acest mod de a privi lucrurile mă ghidez în activitatea mea și împreună cu consilierii locali și colegii din aparatul administrativ, sunt deschis oricărei inițiative sau propuneri utile, în toată activitatea mea dorindu-mi un singur lucru: să las ceva frumos în urma muncii mele, să văd cum Sebișul prosperă, prin îmbunătățirea condițiilor de urbanism.

De asemenea, subliniez că niciodată politica nu a fost confundată cu administrația și prin tot ceea ce întreprind caut să mențin un climat de liniște și pace în Sebiș, ceea ce doresc și pe mai departe.

Și în acest an 2019  voi continua administrarea orașului sub forma exercitării unei administrații deschise nevoilor și cerințelor comunității locale sebișene, bazată pe realitățile economice prezente și pe respectarea cadrului legislativ actual.

Consider că o administraţie sau un primar trebuie ca mereu să se preocupe de a găsi soluții legale pentru binele și prosperitatea comunității locale, pentru inițierea și implementarea a cât mai multor proiecte de dezvoltare pentru comunitatea pe care o administrează, totul însă cu respectarea legilor în vigoare.

Toată lumea trebuie să fie conștientă că primarul poate ajuta și se poate implica doar în limita dispozițiilor legale și în limita atribuțiilor ce-i revin.

De asemenea, doresc să fac precizarea că ușa de la Primărie este deschisă oricui dorește și chiar rog sebișenii,  atunci când au nelămuriri să vină la Primărie, să mă întrebe despre ceea ce doresc să afle. 

Nu există nimic de ascuns, cu toții ne dorim cât mai multe realizări pentru oraș.

Vă doresc tuturor multă sănătate și înțelepciune, pentru a trăi în bună înțelegere uni cu alții, ca o comunitate locală demnă și europeană.

Comments are closed.

Close Search Window