ADMINISTRATIV

Se montează încă 7 stații de autobus

Pentru a fi în sprijinul navetiștilor, dar și al elevilor care folosesc transportul în comun pentru a veni, respectiv pleca de la Liceu, administrația locală, la inițiativa primarului interimar Radu Demetresc și cu aprobarea Consiliului Local, a achiziționat 7 noi stații de autobus ce vor fi montate în perioada următoare în oraș.

Este o inițiativă mai mult decât binevenită, mai ales că am intrat în toamnă, iarna se apropie și condițiile vremii de afară se vor înrăutăți.


Încă un trotuar a întrat în modernizare

După cum ați putut constata, anul acesta s-a investit mult în modernizarea infrastructurii pietonale, prin construirea de alei și trotuare pavate.

Acest program de amenajare prin pavare de noi trotuare în oraș continuă, primarul interimar Radu Demetrescu precizându-ne:„ Continuă modernizarea trotuarelor din Sebiș cu tronsonul de pe strada Republicii, pe partea cu clădirea pompierilor și dispensarul. În momentul de față a fost scos betonul, urmâna să fie amenajat un trotuar pavat”


Școala din Prunișor în renovare

Pe linia modrenizării instituțiilor șco-lare din oraș, s-a trecut la renovarea școlii și grădiniței din Prunișor, clădirea instituției intrând într-un amplu program de reabilitare, care a cuprins renovări la interior, schimbarea acoperișului vechi cu unul nou, precum și lucrări de renovare a exteriorului instituției, care sunt în desfășurare.

Despre aceste investiții de la școala din Prunișor primarul interimar Radu Demetrescu ne-a specificat:Una dintre preocupările mele permanente în calitate de primar interimar a fost de a asigura condiții de școlarizare cât mai bune elevilor de la instrituțiile școlare din oraș, fiindcă acești copii sunt viitorul comunității noastre locale, iar datoria noastră este să asigurăm cadrul necesar desfășurării în cele mai bune condiții a actului educațional în Sebiș și în localitățile arondate administrativ

Lucrările de renovare totală a școlii din Prunișor  fac parte din programul de modernizare a instituțiilor șco-lare din oraș, un program prin care doresc îmbunătățirea condițiilor de școlarizare pentru copii, la ora actuală, în lucru fiind și construcția atelierelor școală de la liceu.

Investiția cuprinde refacerea acope-rișului, renovarea exterioară și interioară, inclusiv montarea de parchet nou, gresie și faianță, sistem de încălzire, instalație electrică refăcută, noi grupuri sanitare pentru copii etc. Este o investiție completă, care vizează renovarea din temelii a școlii din Prunișor.

După finalizarea lucrărilor și parcurgerea etapelor de recepție, vom avea la Prunișor o clădire modernă care să deservească mulți ani de acum încolo generațiile viitoare.” 

Comments are closed.

Close Search Window