CULTURĂ, EVENIMENTE

Sărbătoarea „Fiii  Satului Sălăjeni” a reprezentat cel mai important eveniment des-fășurat în oraș luna trecută.

Organizat în data de 11 august, ziua de sărbătoare, aflată la prima ediție,  s-a ridicat la nivelul așteptărilor tuturor, programul propus pentru eveniment fiind unul deosebit, cu participarea orchestrei „Frații Șandru”, care, după slujba de la biserică a reușit să prezinte celor veniți un spectacol folcloric de mare clasă.

Am putea caracteriza sărbătoarea ca pe o zi în care dansul, muzica, distracția și voia bună s-au mutat efectiv la Sălăjeni, spectacolul pregătit atrăgând o mulțime de spectatori, fiind unul pe măsura aș-teptării publicului.

Organizată prin implicarea Composesoratului Sălăjeni și a unor oameni inimoși din Sălăjeni, având susținerea Primăriei, prin primarul interimar Radu Demetrescu și cu aprobarea consilierilor locali, sărbătoarea a fost una a socializării și prieteniei, o sărbătoare a readucerii aminte a acestui sat al orașului Sebiș.

Un sat cu oameni onești și harnici, un sat care face cinste orașului, cu o comunitate care și cu această ocazie a arătat unită și deschisă lucrurilor frumoase.

Sărbătoarea a început prin participarea la Sfânta Liturghie, Biserica Ortodoxă din Sălăjeni fiind plină de enoriașii care au venit anume pentru a fi prezenți la Sfânta Liturghie, pentru a lua aminte la sfintele cuvinte ale Evangheliei, pentru a se împărtăți și a începe săptămâna în comuniune cu Dumnezeu și cu cuvântul Său.

Atmosfera din biserică a fost una de sărbătoare, așa cum șade bine într-o zi de mare însemnătate, biserica constituind un reper fundamental al vieții creștine. Preotul paroh a săvârșit Sfânta Liturghie într-o ambianță pătrunsă de har, într-o ambianță plină de evlavie și liniște sufletească

Întrega comunitate prezentă a participat cu smerenie le slujba liturgică, venind pentru a primi mirul de la preotul paroh, într-o ceremonie de iubire față de Dumnezeu, de respect și apropiere față de Biseică.

După slujbă, s-a oferit o masă la căminul cultural, unde a fost invitată toată lumea, pentru a socializa, a depăna amintiri, a întări prieteniile.

Sălăjeniul a îmbrăcat haine de sărbătoare!, iar acest lucru s-a văzut pe tot parcursul zilei.

Putem spune că distracția a fost prezentă la Sălăjeni, unde toți cei veniți au avut parte de un program pe gustul tuturor, dar și de o primire deosebită la căminul cultuaral, fiind omeniți după datina străbună,. Cu alte cuvinte a fost organizat totul pentru ca lumea să se simtă bine și să se bucure de această zi de sărbătoare, aflată la prima ediție. 

Ca o concluzie,  a fost o zi de sărbătoare frumoasă la Sălăjeni și chiar dacă evenimentul s-a încheiat, rămâne imaginea de ansamblu, prin care s-a văzut că am avut o  sărbătoare cu oameni veseli, cu sufletul curat, cu deschidere de a se bucura ca o comunitate unită și plină de dragostea pentru frumos. Avem o localitate Sălăjeni „vie” iar acest lucru s-a văzut din plin!

 Sperăm că  aceste frumoase amintiri de la sărbătoaresă vă aducă bucurie în inimi, acum, când le revedeți prin paginile publicației noastre, pagini ce constituie fărâme de istorie pentru viitor.

 Nu de alta, dar prin publicația locală încercăm să spunem povestea comunității locale a orașului nostru-Sebiș-pentru a lăsa o dâră de istorie pentru posteritate, fiind siguri că aceste pagini vor fi sursă de informație peste ani, pentru o viitoare monografie a comunității locale sebișene.

„Sper din inimă că ediția din acest an a sărbătorii localității Sălăjeni a fost pe placul tuturor participanților.

Din nou, am arătatcelor veniți pe la noi cu această ocazie ce localitate frumoasă este Sălăjeni, ce comunitate locală frumoasă avem, cu oameni harnici și vrednici, primitori și onești.

M-am bucurat mult că s-a putut organiza această primă ediție asărbătoarii localității Sălăjeni, având în program o slujbă religioasă la biserică, de binecuvântare, iar apoi un spectacol folcloric deosebit, prin care s-a văzut că avem o zestre folclorică de mare frumusețe artistică.

Ca și administrație locală, cu acordul consilierilor locali, am susținut acest eveniment, lucru pe care-l vom face și la anul.

Închei prin a spune că țelul nostru trebuie să fie acela de a evolua mereu, de a progresa de la an la an, pentru a arătanu doar ca un adevărat oraș european, ci și ca o comunitate europeană, frumoasă, demnă și elegantă în toate.

Cred că la sărbătoarea de la Sălăjeni asta am și arătat: o mentalitate europeană, prin modul cum ne-am prezentat, prin modul cum ne-am organizat.

Primar InterimarRadu Demetrescu

Comments are closed.

Close Search Window