ACTUALITATE, ADMINISTRATIV

Intrarea în anotimpul primăverii a însemnat pentru administrația locală și demararea unor lucrări necesare și utile moderizării aspectului orașului și îmbunătățirii condițiilor de urmbanism pentru sebișeni.

Astfel, sub supravegherea viceprimarului Radu Demetrescu, s-a trecut la executarea unor noi lucrări de remodelare urbanistică a Sebișului, continuându-se practic programul de modernizare stabilit prin strategia de dezvoltare locală elaborată încă de anul trecut pentru prioritățile investiționale de anul acesta.

Amenajarea parcurilor centrale ale orașului este în plină desfășurare

Se lucrează de zor la amenajarea parcului central din oraș, unde s-a trecut la amenajarea de alei pavate. Parcul a intrat practic într-o reamenajare totală, mai ales că a fost puternic afectat de vijelia ce s-a abătut asupra Sebișului anul trecut.

În această zonă verde a orașului se amenajează alei pietonale pavate, urmând a se monta băncuțe pentru recreere, iluminat ornamental, precum și noi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, este prevăzută o reamenajare peisagistică a perimetrului parcului.

Lucrări de amenajare peisagistică

Pentru reîntregirea spațiului verde al orașului, precum și pentru asigurarea unei estetici deosebite parcurilor orașului, greu afectate de furtuna de anul trecut, s-a trecut la plantarea de noi arbuști: platani, tei, mesteceni. 

Sunt dor câteva dintre soiurile plantate în această primăvară pe raza orașului.

Noile ateliere școală-în construcție

S-a început construcția clădirii ce v-a adăposti atelierele școală ale Liceului. 

Cu finanțare printr-un proiect câștigat anul trecut, construcția atelierelor școală pentru elevi a început bine, fiind deja turnată fundația și ridicați stâlpii de susținere pentru primul etaj al clădirii.

 Este o investiție importantă pentru învățământul sebișean, o investiție pentru viitor.

Noi lucrări la podul de la ANL-uri

 

Se lucează și la podul din zona ANL-urilor, lucrare începută acum câțiva ani și care este prevăzută a fi finalizată anul acesta, pentru a facilita tranzitul în zona respectivă din Sebiș

Alei pavate la cimitirul de pe strada Teilor

O altă lucrare demarată anul acesta este cea de amenajare a aleii centrale a cimitirului din Sebiș, alee ce va fi pavată după modelul pavajelor amenajate în oraș.

Este o investiție cerută de sebișeni, care, iată, acum se pune în practică.

Comments are closed.

Close Search Window