CULTURĂ, DIVERTISMENT, EVENIMENTE

Colinde, daruri, bunătate – este spiritul Crăciunului, Marea Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Sebișul a cunoscut și în acest an aceste sentimente atât de pure, de speciale ale Crăciunului. Le-a cunoscut prin organizarea unui festival al colindului la Casa de Cultură.
Un festival unic, în care pe scenă au urcat reprezentanți de seamă ai folclorului arădean, care au venit a ne colinda acum, în preajma Crăciunului.Am avut parte de o seară deosebită la Sebiș, o seară în care elevi ai liceului și corul de copii ai școlii, precum și artiștii invitați ne-au încântat cu colinde tradiționale și programe folclorice de neuitat. Totul a fost, putem spune, ca în amintirile copilăriei, când colindul răsuna peste tot pe ulițe, când bucuria Crăciunului era adusă din casă în casă de cete de colindători, care cu șuba pe ei și căciula în cap, albiți de ninsoarea de afară, aduceau prin colind bucuria sărbătorii în gospodării.
O bucurie exprimată atât de frumos prin spectacolul acestui final de an, Sebișul vibrând în seara zilei de 8 decembrie de bucuria sărbătorilor iernii, atât de frumos exprimate prin acest program artistic pregătit anume pentru a întâmpina cu bucurie Crăciunul.
A fost seara în care „Caravana Tradițiilor de Iarnă ” a poposit la Sebiș, spectacolul de colinde astfel pregătit fiind rodul colaborării dintre primarul Feieș Gheorghe și Consiliul Județean Arad.

Suntem convinși că toți cei care au venit la festival au plecat având în suflet marea bucurie de a asculta colindele tradiționale românești în interpretarea unor artiști de seamă. Atmosfera a fost una de bucurie, o bucurie cum doar în pragul Crăciunului poate fi simțită, toți cei prezenți fiind încântați de programul ales pentru această seară de la Sebiș.
Nimic nu este mai frumos ca în această perioadă din an să auzim și să cântăm chiar noi frumoasele colinde românești pe care nu le întâlnim decât în preajma Sărbătorii Nașterii Mântuitorului.
Am avut astfel plăcerea de a auzi la Sebiș cele mai frumoase colinde tradiționale românești, interpretate într-un mod autentic. Fiecare colindă parcă te-a pătruns la suflet atunci când ai auzit-o, te-a făcut să simți cu adevărat spiritul Crăciunului.
O seară a folclorului și colindului românesc – așa s-ar putea intitula minunata seară în care colindul a răsunat în orașul nostru.
Sperăm că și imaginile de la seara concertului de colinde vă vor încânta privirea și vă vor face să pătrundeți în atmosfera de bucurie a acestei manifetări culturale atât de dragi nouă, o manifestare cum doar în preajma Crăciunului o putem vedea.

Ca o concluzie, putem spune că în data de 8 decembrie, cu începere de la ora 17:00, Sebișul a răsunat de sunetul frumosului colind tradițional românesc, colind adus cu mare drag de interpreții și ansablurile arădene chemate la a încânta pe cei prezenți cu o seară minunată, trăită după datina colindatului de Crăciun. Cu toții au reușit să creeze o atmosferă de mare sărbătoare, având un repertoriu bogat, fiecare interpretând mai multe colinde tradiționale, spre bucuria tuturor celor prezenți, concertul fiind practic un spectacol în toată regula. A fost o seară deosebită, o seară cu adevărat românească și plină de har.

„Am dorit ca în acest an concertul de colinde organizat la Casa de Cultură din Sebiș să aducă în inima tuturor bucuria Nașterii Mântuitorului.
Am dorit ca atmosfera deosebită a acestei mari sărbători a creștinătății să învăluie orașul nostru, să aducă pacea sufletească atât de dorită de fiecare, pace care poate fi găsită doar prin credință în Dumnezeu.
Sper din toată inima că acest spectacol a fost pe placul tuturor, iar programul artistic s-a ridicat la nivelul dorințelor celor prezenți.
Prin acest spectacol am încercat să avem în Sebiș o ultimă manifestare culturală de anvergură pe acest final de an 2017, marcând practic nu doar bucuria Crăciunului ci și apropierea anului nou.
Doresc să mulțumesc elevilor școlii și liceului nostru care au urcat pe scenă cu acest prilej, cu toții arătând încă o dată că avem un oraș „leagăn de tradiții”, unde fiecare moment frumos din an este sărbătorit așa cum se cuvine
În încheiere, doresc să vă asigur că vom continua această frumoasă tradiție a concertului de colinde și anul următor, când sper să avem și mai multe nume sonore care să vină și să vestesacă în Sebiș, prin cântec de colinde, Nașterea Mântuitorului!” Primar Feieș Gheoghe

Comments are closed.

Close Search Window