ACTUALITATE, EVENIMENTE, VIATA RELIGIOASĂ

Biserica Ortodoxă de pe Satu Nou și-a sărbătorit Hramul, acesta fiind „Sfânta Treime”! Cu această ocazie de mare cinstire pentru biserică, preotul paroh Rus Cătălin, alături de Consiliul Parohial și întreaga comunitate creștină ortodoxă de pe Satu Nou au sărbătorit Hramul Bisericii într-un mod deosebit, printr-o slujbă religioasă specială: oficierea Sfintei Taine a Maslului! Aceasta a avut loc în după-amiaza zilei de luni, 5 iunie, cu începere de la ora 17:00, când la biserică s-a săvârțit slujba Tainei Sfântului Maslu, cu participarea întregii comunități.

Tot cu această ocazie a avut loc și Cercul Pastoral Misionar, astfel că putem spune că Hramul Bisericii a fot sărbătorit cu mare fast, fiind prilej de bucurie pentru toți enoriașii acestei frumoase și reprezentative biserici din Sebiș.
Preotul paroh Rus Cătălin a arătat și de această dată că are într-adevăr har întru preoție, fiind mereu alături de comunitatea pe care o păstorește, biserica fiind plină de credincioșii veniți anume pentru acest important eveniment.

Sărbătoarea Hramului Bisericii s-a bucurat și de prezența primarului Feieș Gheorghe și a președintelui Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca, care au dorit să fie alături de părintele Rus Cătălin și de comunitatea ortodoxă a bisericii la acest moment de mare însemnătate pentru biserică.
Încheiem afirmând că Biserica Ortodoxă de pe Satu Nou rămîne un reper al orașului Sebiș, o biserică cu o comunitate unită, păstorită de un preot paroh cu har și iubire pentru Cele Sfinte.

Comments are closed.

Close Search Window