ADMINISTRATIV

-Toată lumea este conștientă că vă identificați practic cu orașul Sebiș, care pe parcursul mandatelor dumneavoastră a progresat constant, an de an. Care este secretul acestei administrări eficiente și cu rezultate notabile pentru Sebiș?
-În primul rând, modul de gândire și de realizare a actului administrativ. Fără lucruri făcute „pe genunchi”, fără cheltuieli ce nu pot fi acoperite din surse bugetare clar prestabilite, fiecare pas pe care-l facem este calculat și bine fundamentat economic. Acum suntem în Uniunea Europeană și trebuie să avem și mentalitate europeană, ceea ce înseamnă predictibilitate, stabilitate, ancorare în realitățile economice și implicit proiecte viabile și sustenabile pentru oraș, cu impact real în îmbunătățirea condițiilor de urbanism ale comunității noastre locale. Cu toții trebuie să fim realiști în tot ceea ce întreprindem și să gândim pozitiv, pentru a avea certitudinea unui viitor mai bun.
Pe scurt, aș putea spune că am gândit mereu administrarea orașului pe baza unor principii corecte de a privi lucrurile, respectiv:
Am dovedit că se poate construi corect și onest, pentru binele orașului Sebiș. Am îndeplinit, în primul rând, ceea ce au dorit cetățenii din Sebiș, Prunișor, Donceni și Sălăjeni. Am fost mereu aproape de comunitatea locală, așa cum șade bine unei adevărate familii sebișene din care facem parte cu toții. Am tratat pe fiecare, întotdeauna cu respect. Am implementat o administrație deschisă, fără ascunzișuri. Am informat mereu, cu sinceritate, despre tot ceea ce am întreprins pentru oraș. Am adus cu mine o atmosferă de lucru bună, de colaborare cu toată lumea. Am muncit zi de zi pentru punerea în practică a unor proiecte de investiții prin care să putem progresa ca și comunitate, gândind mereu pentru viitor. Am avut în vedere o strategie de dezvoltare locală concepută global, pe paliere distincte, specifice unei dezvoltări durabile și solide a orașului, luând în calcul toate sectoarele importante pentru evoluția Sebișului: săsnătate, cultură, administrație, sport, învățământ, ordinea și liniștea publică etc.
Așa s-au construit edificiile reprezentative pentru oraș, s-au modernizat spitalele, liceul, s-a amenajat centrul civic, s-a construit baza sportivă, s-au amenajat trotuarele, rețelele de apă și canalizare, cele de iluminat public, s-au deschis serviciile de pompieri, jandarmerie și finanțe publice, s-au pus bazele filialei facultății UVVG etc. Totul, gândit global, pentru a avea un oraș dinamic, un oraș care să asigure toate condițiile și facilitățile necesare traiului și dezvoltării sănătoase a comunității noastre locale. Nimic din ceea ce am prognozat pentru Sebiș nu a fost gândit la fușereală, totul a fost conceput ca un ansamblu urbanistic, ca un conglomerat de servicii publice necesare dezvoltării durabile a orașului.
-Cum ați caracteriza evoluția Sebișului în acest prim an din prezentul mandat de primar?
-O evoluție bună, cu un progres vizibil de către orice cetățean de bună credință, deoarece, trebuie să recunoaștem, avem printre noi, cum de altfel este și în alte părți, anumiți oameni care tot timpul au fost, sunt și vor fi „Gică contra”- după cum se spune în vorbele populare.
Eu, când am decis să candidez și pentru acest mandat de primar al orașului Sebiș, am făcut-o pentru că am dorit să continui ceea ce am început, respectiv modernizarea Sebișului, Donceniului, Sălăjeniului și Prunișorului, știind că pot să fac acest lucru și demonstrând concetățenilor mei încă din mandatele precedente că și știu ce trebuie făcut pentru a progresa ca și oraș.

Niciodată nu m-am hazardat în luarea deciziilor, iar dacă am cerut votul sebișenilor și pentru acest mandat, am fost conștient de faptul că voi putea continua ceea ce am început încă de acum 20 de ani, respectiv asigurarea unei dezvoltări reale pentru orașul Sebiș și comunitatea noastră locală. Cum?
Prin muncă, seriozitate și implicare, pentru a iniția și implementa proiecte utile și necesare, lucru ce s-a și întâmplat.
La concret, în acest prim an din mandatul curent de primar al orașului Sebiș s-a reușit:
-darea în funcțiune a Casei de Cultură și implicit desfășurarea primelor activități culturale în acest edificiu al Sebișului, un edificiu construit cu mari eforturi, dar care acum face parte din patrimoniul orașului, urmând a deservi multe generații de acum încolo
-finalizarea procedurii de acreditare a spitalului din Sebiș, lucru deosebit de important pentru oraș, deoarece fără a avea această acreditare nu am mai fi putut avea un spital orășenesc
– s-a finalizat pavarea zonei de lângă Palatul Finanțelor Publice
-au fost amenajate prin pavare aleile parcului din spatele Palatului Administrativ
– s-a realziat iluminatul ornamental a parcului la care am făcut referire anterior
-s-a pus la punct biblioteca orașului, care acum funcționează în incinta Casei de Cultură
– s-a trecut la construcția noului pod de peste Valea Dezna, lucrări ce sun aproape de finalziare
-au fost asfaltați încă 25 km de străzi, care au cumulat străzi în Sebiș. dar și în Prunilor, Donceni, Sălăjeni, precum și în cartierul Prăjești
– au fost semaforizate cele două inter-secții principale din oraș
-s-au construit noi trotuare pavate în Sebiș
– a fost reabilitată total sala de sport de la Liceu
– s-au reparat acoperișurile spitalului și liceului, afectate de grindina ce s-a abătut asupra orașului anul acesta
– au fost amenajate noi locuri de joacă pentru copii
-a fost sprijinit învățământul, s-au organizat diverse manifestări culturale, s-a susținut activitate Clubului de Fotbal al orașului
Cele prezentate mai sus sunt exemple concrete de proiecte benefice pentru orașul Sebiș, pe care le-am reușit continua, iniția sau derula în acest prim an al acestui nou mandat de primar, mandat pe care mi l-au încredințat sebișenii și cărora le și mulțumesc cu această ocazie pentru încrederea pe care mi-au acordat-o.
După cum vedeți, se muncește la Sebiș, nu se stă. Fiecare investiție realizată, fiecare proiect întocmit înseamnă muncă, înseamnă efort, înseamnă implicare, înseamnă ore întregi de gândire, concepere și pregătire a documentațiilor necesare, înseamnă studiu și prognoză bugetară. Nimic nu se face de pe o zi pe alta, dar pentru aceasta m-au ales cetățenii, iar eu vreau să văd cum orașul Sebiș se modernizează, evoluează.
An de an mi-am luat foarte în serios atribuțiile și nimeni nu poate spune că nu avem rezultate. Dimpotrivă, orașul Sebiș se poate lăuda nu doar cu proiecte majore de infrastructură duse la bun sfârșit, ci și cu un pachet de proiecte investiționale importante gândite pentru mai departe.
-Acum, o întrebare mai delicată…după atâția ani muncind pentru binele orașului, după atâtea realizări concrete pentru Sebiș, se mai găsesc și contestatari ai activității dumneavoastră?
-Oricât ai munci, oricât ai face, oricât te-ai strădui, mereu sunt și unii care au câte ceva de comentat. Din răutate, din invidie, din lipsă de preocupare….nu știu de ce, dar asta este lumea în care trăim. Mi-am asumat însă acest lucru încă de la primul meu mandat de primar. Și chiar dacă am mai spus-o, vreau să întăresc acest lucru, eu am candidat pentru poziția de primar al orașului Sebiș doar din dragoste pentru oraș, pentru sebișeni și fiindcă am dorit să mă implic în dezvoltarea orașului, știind de la bun început că pot face acest lucru. Ca și primar nu prea am timp liber, răspund în mod direct de o sumedenie de lucruri, trebuie să fiu atent la fiecare prevedere legislativă, să fiu în permanență la curent cu toate proiectele oportune ce apar pentru oraș, ba mă mai și cert cu unul sau altul ce vine să bage „bețe-n roate” cum se spune, doar fiindcă are ceva interes, sau pur și simplu pentru că nu cunoaște reglementările existente în derularea oportună și eficientă a activității administrative. Adică, am de lucru de nu știu cum să mă mai împart, am un salar mediu, nu am timp pentru familie așa cum aș dori și mai mă lovesc și de tot felul de situații neplăcute. Cu toate acestea, am ales să mă implic în administrație, fiindcă vreau să progresăm ca și oraș, ca și comunitate.

Asta trebuie să în-țeleagă toți sebișenii: au în mine un primar cu pregătire, fiind și doctor în economie și administrație și sunt devotat Sebișului, lucru pe care l-am demonstrat în decursul anilor, nu interesului personal sau mai știu eu ce inventează unii sau alții. Tocmai aceia sunt cei care au interese ascunse, nu eu, care muncesc pentru oraș, arătând prin activitatea mea că am proiecte importante finalizate sau pe rol, prin care orașul Sebiș și toți cei care locuiesc aici au doar de câștigat sub forma dezvoltării și modernizării orașului, a strategiei de dezvoltare locală gândită de mine de-alungul anilor. Probabil că dacă nu aș face nimic toată ziua sau aș sta doar în chefuri și povești, mulți dintre cei care comentează la adresa mea m-ar vorbi numai de bine. Din păcate pentru ei, acesta nu-i felul meu de-a fi.
Eu sunt primar ca să muncesc pentru oraș, fac acest lucru zi de zi cu responsabilitate și obligație față de votul obținut de la cetățeni și mă preocup de a administra Sebișul cât mai bine. Repet, nu pe povești, invenții sau minciuni, ci la concret, pe baza realității economice, având ca scop găsirea celor mai bune soluții pentru a obține finanțări pentru proiectele de investiții pe care le dorim în Sebiș, Prunișor, Donceni și Sălăjeni. Iar la acest capitol, le mulțumesc consilierilor locali fiindcă aprobă proiectele mele și nu blochează administrarea orașului, precum și angajaților Primăriei, pe care-i consider colegii mei și împreună cu care doresc să fim o echipă în administrație. Între noi trebuie să fie doar colegialitate, ceea ce se traduce prin respect reciproc și responsabilitatea fiecăruia de ași îndeplini atribuțiile în scopul derulării la Sebiș a unei administrații cu rezultate concrete, transparentă și aplecată înspre nevoile cetățenilor.
-Pe mai departe, ce urmează?
-Muncă, muncă și iar muncă. Iar, în tot acest timp, caut și iarăși caut, noi oportunități pentru a întocmi și alte proiecte prin care să aducem noi investiții în oraș. Nu de ieri pe azi. Totul necesită timp și o bună pregătire a fiecărui pas pe care-l facem. Mergem înainte! Așa trebuie să privim lucrurile pentru a avea rezultate, iar din acest punct de vedere, reafirm sebișenilor că mă voi implica 100% pentru a ne moderniza orașul și a progresa an de an.
-Un mesaj de final pentru sebișeni?
-Ei sunt cei care m-au ales primar, pentru ei muncesc, în fața lor răspund pentru realizările sau nerealizările mele, deci cum să nu le transmit câteva gânduri la finalul acestui interviu? În primul rând vă salut pe toți și vă spun că sunt primarul tuturor, adică și a celor care m-au votat și a celor care mă contestă, deoarece așa trebuie să fie, aceasta este normalitate într-o societate corectă și așa vreau să fie și la noi. Înainte de toate sunt locuitor al Sebișului, la fel ca toți ceilalți și abia apoi primar, iar pentru a putea merge înainte pe cale cea bună, indiferent de resentimente, trebuie să înțelegem că suntem împreună pentru binele orașului, că trebuie să fim o familie, și chiar dacă avem divergențe sau opinii diferite trebuie să găsim înțelegere, să vrem să găsim punctul comun în discuții, iar acest punt trebuie să fie binele orașului Sebiș. Exact ca într-o familie: avem același drum! Progresul Sebișului! Să nu uităm niciodată acest lucru, fiindcă acesta este adevărul pe care trebuie să ni-l asumăm, nu să-l denaturăm după cum i-ar place unuia sau altuia.
Vă transmit că vom continua pe direcția unei modernizări continue, durabile și sustenabile a orașului, lucru pe care ni-l dorim cu toții, fără a neglija însă nici viața sportivă sau culturală.
Multă sănătate și să ne întâlnim cu bine și cu bucurie prin oraș, întărindu-vă încă o dată faptul că oricare cetățean poate veni oricând la Primărie, să mă întrebe orice dorește, deoarece eu, ca și primar nu am nimic de ascuns, ci dimpotrivă, decât să aveți îndoieli sau să aplecați urechea la spusele unui sau altuia, mai bine mă întrebați pe mine, fiindcă de aceea m-ați ales primar.

 

Comments are closed.

Close Search Window