Transformările continue, prevăzute an de an în srategia locală de dezvoltare a primarului Feieș au adus un progres constant pentru oraș, încât putem spune, fără drept de tăgadă, că Sebișul este cel mai dinamic oraș al județului Arad. De când realizăm publicația locală, nu a fost an în care să nu vedem investiții în derulare, șantiere deschise, proiecte noi de dezvoltare, planuri de viitor. An de an, orașul a progresat: drumuri asfaltate, canaliazare, rețea de apă potabilă, rețea de iluminat public într-o continuă modernizare, trotuare pavate, domeniul public îngrijit, construcții de noi obiective publice, Edificiul Aparatului Administrativ și al Finanțelor Publice și Casă de Cultură unice în județ și nu numai, bază sportivă modernă, spitale modernizate, fonduri europene atrase, un centru civic de o mare frumusețe, evenimente culturale de excepție, investiții private atrase, creatoare de noi locuri de muncă etc. Mereu în progres, mereu în dezvoltare! Acesta este Sebișul de azi! Exact după modelul impus de primarul Feieș care ne spunea la un moment dat:” Sebișenii m-au ales primar cu un mandat ferm: te lupți pentru Sebiș, Prunișor, Donceni și Sălăjeni! Asta și fac: merg mereu înainte pentru oraș, pentru sebișeni. Atacăm orice posibilitate de finanțare și chiar dacă avem șanse mai mici, tot ne aruncăm să obținem câte ceva pentru Sebiș. Depunem și ințiem și 1000 de proiecte dacă trebuie! Nu le câștigăm pe toate, este bine și dacă obținem 10 dintre ele. Tot este un plus pentru oraș! Important este să putem progresa de la an la an.”
Concluzia? Asta se și întâmpă: Sebișul progresează de la an la an, o arată și cele mai recente proiecte de asfaltare din Donceni, Sălăjeni, Sebiș, Prăjești și Prunișor: încă 25 km de străzi asfaltate!
Lucrările de asfaltare derulate recent în oraș au ca bază de finanțare proiectul depus de primarul Feieș la Minsiterul Dezvoltării prin programul PNDL, proiect câștigat pe timpul guvernării Cioloș și prin care se asigură parte din finanțarea necesară acestor ample lucrări de modernizare străzi în oraș.
Este vorba despre asfaltarea a 25 km de străzi în oraș, lucrări care cuprind: asfaltarea străzilor din Sălăjeni, asfaltarea străzilor din Donceni, asfaltarea drumului către cimitir din Prăjești, asfaltarea drumurilor către cimitire din Sălăjeni, Donceni și Prunișor, precum și asfaltarea a 10 străzi din Sebiș, incusiv a zonei ANL, urmând ca, după finalizarea construcției podului de peste Valea Deznei să se contureze și o nouă zonă urbanistică în oraș.
Prin aceste noi lucrări de asfaltare, Sebișul progresează din nou, lucru vizibil de la an la an, primarul Feieș având meritul incontestabil că a reușit ca în fiecare an să mai pună o cărămidă la construcția Sebișului, mai ales că, prin proiectele sale de anvergură a gândit o dezvoltare de ansablu a orașului, care să cuprindă toate sectoarele necesare unui progres real pentru comunitatea locală sebișeană: infrastructură, utilități, cultură, sport, administrație, urbanism etc.
„În toată activitatea mea am considerat că politica nu trebuie confundată cu administrația.
Am fost ales primar prin voința majorității sebișenilor și chiar dacă au fost și cetățeni care au avut alte opțiuni politice, cum este și firesc, m-am comportat mereu ca un primar al tuturor, fără resentimente, așa cum și este normal în orice societate care dorește să progreseze.
An de an, am avut cuprinse în lista de investiții proiecte prin care să aducem un plus modernizării Sebișului, cu cartierul Prăjești, precum și a localităților Prunișor, Sălăjeni și Donceni.
An de an, am gândit investițiile pe care le-am făcut în oraș având în vedere structura reală a bugetului local și ne-am întins doar cât s-a putut din punct de vedere financiar, considerând mereu că dacă vrem să avem un oraș cu perspective pentru viitor, atunci trebuie să fim realiști, să ne bazăm în primul rând pe resursele noastre și doar apoi pe ceea ce putem obține prin finanțări europene, programe naționale, sau cu sprijin de la Consiliul Județean Arad. Astfel am conceput strategia de dezvoltare locală, o strategie prin care nu a fost an să nu punem în practică investiții necesare și utile în dezvoltarea și modernizarea Sebișului, gândind mereu pentru viitor, pe principiul că tot ceea ce facem, ce construim, trebuie să fie un concept global, vizionar, de care să beneficieze și generațiile viitoare. Ideea de bază după care m-am ghidat mereu a fost să dezvoltăm Sebișul într-un ritm constant, prin punerea în executare a unor proiecte necesare pentru comunitate, toate lucrările derulate, edificiile construite, fiind gândite pentru ca orașul Sebiș să dispună de tot ceea ce este nevoie pentru o dezvoltare viitoare durabilă, solidă și sustenabilă.
Toate s-au realizat rând pe rând, în timp, iar rezultatele se văd astăzi prin prisma proiectelor de investiții puse în practică de când am fost ales primar al Sebișului, după cum arată Sebișul acum, ca urmare a investițiilor realizate neîncetat pentru modernizarea și progresul orașului. Avem străzile asfaltate, canalizare integrală, rețea de apă potabilă extinsă, un Palat Administrativ simbol al orașului, este finalizată Casa De Cultură- cea mai mare construită după revoluție în România, trotuare pavate, liceu pus la punct, spitale modernizate, sistem medical într-o continuă îmbunătățire, un centru civic care dă unicitate Sebișului, o bază sportivă de invidiat, teren sintetic de sport, sală de sport, și lista ar putea continua.
Așa cum am pus în practică până acum toate proiectele pe care le-am prevăzut pentru bunul mers al Sebișului, așa și pe mai departe, ceea ce am prevăzut ca investiții se va realiza, după cum voi căuta mereu soluții de atragere a investițiilor private, creatoare de noi locuri de muncă.
Totul, într-o atmosferă de bună înțelegere între oameni, totul, pentru bunul mers al orașului și cu reale beneficii pentru comunitatea noastră locală.
Am arătat în acești ani că se poate, am arătat că orașul Sebiș progresează constant, se modernizează an de an, am arătat că modul în care am gândit evoluția orașului a fost și este corect, cu rezultate concrete.
O astfel de investiție concretă este și acest progarm de asfaltare străzi ce se derulează în prezent și care cuprinde asfaltarea a 25 km de străzi, proiect prin care continuăm practic planul de dezvoltare a orașului, luând în considerare necesitățile de îmbunătățire a infrastructurii din Donceni, Sălăjeni, Sebiș, Perunișor și cartierul Prăjești. Lucrările de asfaltere sunt în execuție, urmând ca după finalizarea asfaltărilor, prin același proiect, să se realizeze și lucrările de amenajare a acostamentelor, precum și a șanțurilor laterale pentru străzile recent asfaltate. De asemenea, la trecerea de nivel cu calea ferată de pe strada Abatorului din Sebiș, va fi realizată asfaltarea prin aducerea la nivelul necesar a drumului, după cum, se va repara și drumul spre Sălăjeni care a fost deteriorat pe alocuri datorită mașinilor grele ce l-au tranzitat pentru asfaltarea străzilor din localitate.” – Primar Feieș Gheorghe