ACTUALITATE, ADMINISTRATIV

Într-o atmosferă plăcută și amicală, primarul Feieș, împreună cu viceprimarul Radu Demetrescu și consilieri locali, s-au întâlnit cu cetățenii din Donceni și Sălăjeni, pentru a mai schimba o vorbă, pentru a discuta despre recentele lucrări de asfaltare din cele două localități, dar și pentru a afla doleanțele cetățenilor.
Aceste întâlniri au avut loc duminică, 28 mai, la căminele culturale din Donceni și Sălăjeni, unde, oficialitățile prezente au stat de vorbă cu cetățenii, fiind dezbătute o serie de probleme de actualitate, primarul Feieș dorind să sublinieze faptul că după asfaltarea străzilor, urmează lucrările de construcție a acostamentelor, precum și a șanțurilor de scurgere a apei pluviale.
De asemenea, la Sălăjeni urmează și repararea drumului principal, detriorat în urma trecerii mașinilor de tonaj greu folosite pentru asfaltarea străzilor.
S-au discutat și alte probleme de interes pentru cetățenii prezenți, la final, toată lumea socializând, ca o frumosă și destinsă familie sebișeană.

Am avut parte așadar de două întâlniri cordiale dintre reprezentanții administrației locale și cetățeni, primarul Feieș declarându-ne: „ Toată lumea ar trebui să învețe că viața trebuie trăită privind cu împăcare fiecare moment al trecerii noastre pe acest pământ, pornind de la lucrurile simple, de la bucuriile cotidiene, deoarece pacea pe care fiecare o caută este ușor de găsit atunci când există împăcare de sine. Multă lume se gândește doar la ce va face mâine, uitând să se bucure de prezent, căutând lucruri viitoare, fără a prețui ceea ce are astăzi. Aceasta este cea mai mare greșeală, când de fapt, simplitatea vieții este cel mai de preț lucru. A trăi în prezent, a ne bucura de prieteni, de familie, de locul de muncă, este soluția pentru a aprecia ceea ce avem, pentru a reuși să vedem bucurie în fiecare moment al parcursului nostru pe acest pământ.
Pornind de la acest principu al ancorării și raportării la prezent, la realitățile cotidiene, încă de la primul meu mandat de primar am încercat să trasez și o linie administrativă coerentă, a cărei bază să fie reprezentată de realitatea economică, pentru a fi obiectivi în tot ceea ce întreprindem, astfel încât să putem progresa ca și oraș, punând în primul rând preț pe ceea ce avem noi, ca și comunitate locală sebișeană.
După cum vedeți, se lucrează la asfaltarea unor noi străzi, la pavarea de trotuare, se investește în continuare în modernizarea spitalului, s-a renovat complet sala de sport de la liceu, organizăm o nouă ediție a „Festivalului de Muzică”, am avut „Cupa Sebiș la călărie”, iar planurile pentru acest an sunt structurate de așa manieră încât să continuăm pe o pantă ascendentă din punct de vedere al evoluției Sebișului.
Cu toții ne dorim cât mai multe realizări și sunt convins că în unitate și bună înțelegere vom continua să progresăm an de an, după cum, accesarea de fonduri europene, prin programe guvernamentale sau de la Consiliul Județean reprezintă de asemenea o prioritate pentru noi, ca administarție locală.
Am venit la Donceni și Sălăjeni pentru a afla părerile concetățenilor mei din cele două localități sebișene, fiind de datoria mea ca primar să iau aminte la ceea ce-mi transmit cetățenii care m-au ales pe această funcție, în acest sens fiind deschis să primesc orice sugestie din partea tuturor concetățenilor, cu privire la investițiile din oraș, deoarece tot ceea ce ne-am propus să realizăm este pentru binele comunității noastre locale.
Împreună, alături de aparatul administrativ al Primăriei și consilierii locali, doresc să îndeplinim cu succes îndatoririle unei administrații eficiente, bazată pe bună credință și corectitudine, încercând să am o deschidere constructivă cu toți factorii de decizie instituționali, cu toți sebișenii, o colaborare bazată pe convergența ideilor, urmărind un singur țel, respectiv progresul orașului Sebiș.
Gândind astfel, raportați mereu la prezent, fiind deschiși planurilor viitoare, benefice pentru comunitatea noastră locală, am certitudinea că vom putea să ne bucurăm an de an de tot mai multe realizări pentru oraș și chiar dacă resursele noastre financiare sunt limitate și de multe ori nu putem realiza dintr-o dată tot ceea ce ne-am dori, rând pe rând, la fel ca și până acum, vom putea pune în aplicare toate planurile investiționale dorite de către noi toți, cei care locuim aici, în Sebiș, Prunișor, Donceni sau Sălăjeni.
Vă mărturisesc că atunci când am venit la Sebiș nici iluminat public nu prea era. Dar, faptul că sebișenii, mi-au fost alături, mi-a dat nu doar încrederea necesară, ci și susținerea morală de care aveam nevoie pentru a răzbate în hățișurile birocratice naționale, pentru a putea pune în practică planul pe care-l gândisem pentru modernizarea orașului, pentru a face din Sebiș orașul care este astăzi. Nu a fost ușor, toate realizările din oraș au însemnat mult efort depus, zile și nopiți de planificare a surselor de finanțare, implicare permanentă în a căuta și găsi soluții care să ne permită să evoluăm ca oraș, ca și comunitate. Putem vorbi astăzi de un oraș Sebiș cu rețea de canalizare, cu străzi asfaltate, alei și trotuare pavate, spitale în funcțiune și în plin proces de modernizare, instituții școlare puse la punct, rețea de apă extinsă, un oraș care are toate instituțiile necesare pentru cetățeni, de la serviciul de finanțe publice, pompieri, poliție, jandarmerie, facultate etc, un oraș cu viață sportivă și culturală, un oraș cu peste 500 de firme active ce asigură locuri de muncă, un oraș cu un Palat Adminsitrativ cum nu are nimeni în județ, un oraș într-o continuă schimbare. Această schimbare am început-o împreună cu sebișenii, unii fiind prezenți chiar aici, la aceste întâlniri din Donceni și Sălăjeni, alții fiind plecați dintre noi și vreau să continui această schimbare pentru a face noi pași în vederea modernizării și dezvoltării orașului nostru de suflet, Sebișul. Un oraș pe care-l iubim cu toții, căci este căminul nostru, casa noastră și avem datoria să-l îngrijim, să mai punem câte o cărămidă la fundamentul său, pentru a putea să lăsăm moștenire generațiilor următoare un Sebiș de care să fim mândri. Prin muncă, seriozitate și devotament se poate! Acum 500 de ani Sebișul era sat aparținători de PEI-ul Ineu. Acum, conform statistilor Ministerului Dezvoltării, Sebișul este un oraș de rang VI, în timp ce Ineul și celelate orașe din județ (Sântana, Lipova, Pecica, Curtici, Chișineu Criș, Pâncota) sunt catalogate ca orașe de grad VII, adică o categorie inferioară orașului nostru. Aceasta spune multe despre evoluția Sebișului. Înseamnă că am reușit, împreună, să dezvoltăm mereu ora-șul, am mers pe o pantă ascendentă, progresivă. Asta trebuie să facem și pe mai departe: să mergem inainte pentru Sebiș, pentru comunitate, pentru copiii și nepoții noștri. Să le lăsăm moștenire un oraș de unde să nu dorească niciodată să plece.”

Comments are closed.

Close Search Window